Home Intrebari frecvente Fise tehnice Contact Cele mai noi pagini din E-MEDIA
Cautare in site
E-Media Creative Help Administrarea Paginilor Structura site-ului Adaugarea paginilor Optiuni de editare Editarea continutului Editarea metatag-urilor SEO Pagini principale si subordonate Stergerea paginilor Administrarea componentelor paginilor Administrarea continutului HTML Administrarea galeriei foto Administrarea listelor de pagini Manual de utilizare (download) E-Media Shop Help Categorii si Subcategorii Adaugarea categoriei Administrarea categoriei Produse Adaugarea produselor Administrarea produselor Editarea multipla a produselor Recycle Bin Prod. Branduri Stocuri Produse Comenzi Curs Valutar Filtre si specificatii

Administrarea continutului HTML

 

Pentru a administra Continutul HTML, apasati simbolul creion ce apare in dreptul acestei componente.

Se va deschide editorul html TINYMCE, de tip WYSIWYG - what you see is what you get (ceea ce vezi e ceea ce va aparea pe site) similar Microsoft Word, care va permite intoducerea si editarea textului. 
Pentru detalii despre toate functiile editorului TINYMCE puteti consulta pagina cu intrebari frecvente (in limba engleza), urmand ca cele mai frecvente operatiuni sa fie exemplificate in continuare.

Pe langa optiunile normale de editare text oferite de undocument Microsoft Word, precum cele de formatare a textului (bold, italic, aliniere, font, copiere/lipire etc) apar si alte optiuni, precum cea de introducere a link-urilor sau a imaginilor.

Introducerea link-urilor

Pentru a putea introduce un link, trebuie mai intai sa aveti fie un fragment de text, fie o imagine introdusa, pentru a activa optiunea de introducere a link-urilor, marcata printr-un simbol ce reprezinta un lant.

Se selecteaza textul sau imaginea respectiva, dupa care se apasa butonul pentru inserare link. Fereastra care se deschide va permite:

  • introducerea linkului sub forma de "http://...."  - [link URL],
  • selectarea locului unde sa se dechida pagina catre care duce link-ul - pagina de internet noua (open in a new window (blank)) sau in aceeasi pagina (open in this window / frame[target]

Finalizarea procesului de inserare a unui link se face prin apasarea butonului Insert

Introducerea imaginilor

Introducerea imaginilor prin editorul html TINYMCE, veti folosi filemanagerul, pe care il puteti accesa apsand butonul "Insert/edit image".

In fereastra nou deschisa, pentru a alege imaginea pe care doriti sa o inserati in site, veti apasa butonul care apare in dreptul campului Image URL, (marcat in figura 1). Veti accesa* astfel filemanager-ul (care va aparea intr-o noua fereastra). 
     *Filemanager-ul poate fi accesat in doua modalitati:
       - prin editorul html TINYMCE (modalitate prezentata in continuare) 
       - prin butonul din meniul superior Filemanager.

fig 1. 

fig 2. 

Aici puteti vedea toate imaginile care exista in acest moment pe server (figura 2). Se pot intalnii doua situatii:

1. Daca imaginea pe care doriti sa o incarcati in site se afla printre acestea o selectati apasand clik stanga pe aceasta.

 

inserare imagine fereastra

 


Pasul urmator va permite sa vedeti imaginea si sa completati datele sale, precum:

  • descrierea imaginii (image description) -
  • titlul imaginii (title) - textul va aparea in momentul in care mouse-ul este plasat pe imaginea care apare in site.

Pentru a alege pozitia imaginii fata de textul aflat in pagina, se schimba pe tab-ul Appearance. De aici puteti alege locul unde imaginea va aparea (stanga, dreapta, cental etc), dimensiunile acesteia si distanta dintre imagine si textul care o inconjoara. 

Dupa ce ati stabilit aceste detalii, prin apasarea butonului Insert imaginea va fi urcata in site. 
Daca nu completati campul de descriere a imaginii, va aparea un mesaj de averizare asupra situatiilor in care lipsa descrierii poate fi un inconvinient.

 

2. Daca imaginea pe care doriti sa o incarcati in site nu se afla deja printre acestea si trebuie sa incarcati o noua imagine.

In aceasta situatie, veti alege tab-ul Upload. Pentru a cauta imaginea in calculator, folositi butonul Browse. Imaginea astfel selectata va aparea in lista cu imagini de incarcat in site, cu informatii precum numele, dimansiunea si tipul ei. 

Apasati butonul Upload pentru a incarca imaginile pe server. Dupa ce imaginile au fost incarcate, intorceti-va la tab-ulBrowse. Veti ajunge in pagina cu lista de imaginea, unde veti gasi si imaginea (imaginilie) incarcate. 

 

 Urmariti pasii prezentati in cazul primei situatii, cea in care imaginea pe care doriti sa o incarcati in site se afla pe server.

 


Copyright © 2019 E-MEDIA

Web Design Bucuresti