Home Intrebari frecvente Fise tehnice Contact Cele mai noi pagini din E-MEDIA
Cautare in site
E-Media Creative Help Administrarea Paginilor Structura site-ului Adaugarea paginilor Optiuni de editare Editarea continutului Editarea metatag-urilor SEO Pagini principale si subordonate Stergerea paginilor Administrarea componentelor paginilor Administrarea continutului HTML Administrarea galeriei foto Administrarea listelor de pagini Manual de utilizare (download) E-Media Shop Help Categorii si Subcategorii Adaugarea categoriei Administrarea categoriei Produse Adaugarea produselor Administrarea produselor Editarea multipla a produselor Recycle Bin Prod. Branduri Stocuri Produse Comenzi Curs Valutar Filtre si specificatii

Intrebari frecvente despre functionarea platformei web E-Media

Intrebari generale despre platforma web (CMS) E-Media

Cum fac SEO in site-ul lucrat pe platforma web E-Media Creative?

Platforma web E-Media Creative contine toate instrumentele necesare pentru optimizarea corecta on-site pentru motoarele de cautare.

Cateva idei utile pentru SEO corect:

 • Fiecare pagina a site-ului contine un tab care se numeste Metatag-uri SEO. Acolo trebuie completat (pentru fiecare pagina in parte) cu:
  • titlul paginii (care trebuie sa contina cuvintele cheie relevante pentru continutul paginii - evitati virgulele, este preferabila o scurta propozitie descriptiva, concisa)
  • cuvintele cheie (lista de cuvinte si expresii cheie, despartite prin virgula; este preferabil ca acestea sa se regaseasca in pagina sau sa aiba o frecventa mare in restul site-ului)
  • descrierea paginii (un dezumat / descriere a continutului paginii)
 • Daca introduceti imagini / link-uri in paginile site-ului, este indicat sa completati campurile Description, Title etc - acestea denumesc imaginea (linkul) si dau motoarelor de cautare posibilitatea de a "intelege", identifica si cataloga acest tip de continut.
 • Daca introduceti imagini in Galerie Foto, de asemenea este indicat sa completati campurile disponibile.
 • In rest, conteaza foarte mult calitatea continutului din site si cantitatea de text existenta.

Daca doriti consultanta SEO personalizata si informatii detaliate despre procesul de SEO, va rugam sa ne contactati.

Care este browserul recomandat pentru lucrul cu aplicatia de administrare a E-Media?

Descarca Mozilla FirefoxBrowserul nostru preferat este Mozilla Firefox.

Este gratuit si il puteti descarca dand click pe imaginea alaturata:

 

Intrebari despre modul de utilizare al platformei web (CMS) E-Media Creative

De ce se schimba singura formatarea zonei de continut HTML pe care am introdus-o?

Cel mai probabil, ati adaugat continutul dupa ce l-ati copiat direct dintr-un fisier Microsoft Word (.doc), Open Office (.odt) sau alt fisier de tip document formatat, iar aplicatia a preluat unele dintre formatarile din fisierul respectiv, care s-au suprapus peste cele comandate din aplicatia de editare.

Pentru a evita astfel de situatii, va recomandam ca, de fiecare data cand adaugati continut in site, sa copiati textul formatat si sa-l lipiti in programul Notepad, care "curata" formatarile. Astfel curatat in Notepad, textul este gata sa fie preluat si lipit in editorul HTML din site.

De ce nu se salveaza modificarile pe care le fac in zona de Continut HTML?

Daca ati urmat corect toti pasii, iar modificarile facute nu s-au salvat dupa ce ati apasat unul din butoanele rosii "Salveaza modificarile" sau "Salveaza modificarile si inchide", inseamna ca folositi Internet Explorer 9. Acest browser are probleme cunoscute de compatibilitate cu Javascript, iar editorul foloseste Javascript.

In mod normal, Microsoft ar fi trebuit sa rezolve aceasta problema, dar este putin probabil sa faca vreo rectificare, avand in vedere lansarea Internet Explorer 10 cu Windows 8.

Prin urmare, va recomandam sa folositi fie Mozilla Firefox, fie Google Chrome, pe care le puteti descarca de aici (click pe iconul corespunzator browserului ales):

Mozilla Firefox Google Chrome
Descarca Mozilla Firefox Descarca Google Chrome

De ce nu pot redimensiona o imagine in galeria foto dupa latime?

Cel mai probabil, ati sters imaginea originala, din care se regenereaza imaginile mici si mari care apar in galeria foto. Va trebui sa mai incarcati o data imaginea originala.

Ca sa evitati aceasta problema in viitor, nu stergeti imaginea originala si eventual aveti grija sa la prima incarcare a fiecarei imagini ca dimensiunile sa fie setate asa cum va doriti.

Pot defini un stil anume pentru un tabel? Cum il aplic?

In primul rand, trebuie ca stilul respectiv sa fie definit si denumit (de exemplu, TabPag sau StilTabel). Daca nu stiti cum se defineste un stil, va rugam sa ne contactati.

Odata definit stilul, accesati zona de administrare a paginii unde vreti sa formatati tabelul si parcurgeti urmatorii pasi:

   1. Click-dreapta pe tabel >>> Table Properties - apare o fereastra;
   2. la tabul Class se scrie numele stilului ales;
   3. Click pe butonul Update;
   4. Click-dreapta pe prima celula (sau oricare celula) din capul tabelului >>> Cell >>> Table Cell Properties - apare o fereastra;
   5. la tabul Cell Type (dreapta-sus) se selectează Header, apoi mai jos se selectează Update all cells in row
   6. Click pe butonul Update;
   7. Click pe butonul Salveaza modificarile / Salveaza modificarile si inchide.

Intrebari despre modul de utilizare al platformei de e-commerce cu CMS E-Media Shop

Nu pot sterge titlul categoriei in zona de administrare a datelor generale...

Acest lucru este normal.

Titlul categoriei este necesar pentru:

 • denumirea linkului care duce catre categorie,
 • denumirea paginii
 • a semnala utilizatorului in orice moment pozitia sa in site ("breadcrumbs"). 

Din acest motiv, nu puteti lasa campul respectiv necompletat.

Nota: daca doriti ca titlul categoriei sa nu apara in pagina categoriei, trebuie sa specificati aceasta cerinta pe parcursul etapelor de dezvoltare corespunzatoare site-ului dumneavoastra.

Intrebari care nu tin de platforma web cu CMS E-Media, dar care apar frecvent

Primesc pe e-mail un mesaj de eroare

Primesc acest e-mail: "This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: [adresa@de.email]"

____________

Acest tip de mesaj de eroare apare atunci cand un e-mail trimis a ajuns pe serverul destinatarului, a cautat adresa respectiva si nu a gasit-o. Problema este ca fie nu exista acea adresa de e-mail pe acel server (al destinatarului), fie este o litera sau alt caracter in plus sau in minus (eroare de scriere a adresei de e-mail a destinatarului), fie serverul destinatarului are probleme.

In astfel de situatii, puteti contacta destinatarul, ii semnalati problema si ii cereti o alta adresa de e-mail, pe care sa-i retransmiteti mesajul.

Cum pot prelucra sau edita imagini, fara Photoshop?

Adobe Photoshop este un program scump, dedicat profesionistilor graficieni. Desi puteti obtine rapid imagini excelente cu acest program, nu va este absolut necesar pentru administrarea site-ului - puteti folosi un program de editare grafica a carui utilizare nu presupune costuri.

Astfel, puteti opta pentru a folosi Gimp (click aici pentru download) sau Pixlr (editor online, gratuit).

Aceste programe au functii similare cu Adobe Photoshop, dar nu implica niciun cost suplimentar.

Platforma dumneavoastra permite importul de feed-uri xml sau csv?

Platforma permite în varianta standard importul de produse prin intermediul unui fișier de tip CSV. Platforma poate lucra cu feeduri XML prin instalarea, la cerere, a unui modul suplimentar dedicat acestui scop și adaptarea acestuia la formatul și structura specifice feedului xml care trebuie folosit.

Design-ul siteului cum/cine il face?

În funcție de bugetul pe care intenționați să-l alocați site-ului dumneavoastră, puteți alege o temă grafică existentă (dintr-un set de template-uri) sau puteți opta pentru o temă grafică personalizată, lucrată de la zero, conform cu specificațiile dumneavoastră și scopul site-ului. Temele grafice originale sunt lucrate de un grafician cu experiență vastă (peste 15 ani), cu specializare academică în comunicare, marketing și publicitate.

Preturile pachetelor pentru magazine online sunt in lei sau euro?

Prețurile afișate sunt în euro și nu conțin TVA. Plățile se fac în lei, la cursul oficial din ziua emiterii proformei.


Copyright © 2019 E-MEDIA

Web Design Bucuresti