Home Intrebari frecvente Fise tehnice Contact Cele mai noi pagini din E-MEDIA
Cautare in site
E-Media Creative Help Administrarea Paginilor Structura site-ului Adaugarea paginilor Optiuni de editare Editarea continutului Editarea metatag-urilor SEO Pagini principale si subordonate Stergerea paginilor Administrarea componentelor paginilor Administrarea continutului HTML Administrarea galeriei foto Administrarea listelor de pagini Manual de utilizare (download) E-Media Shop Help Categorii si Subcategorii Adaugarea categoriei Administrarea categoriei Produse Adaugarea produselor Administrarea produselor Editarea multipla a produselor Recycle Bin Prod. Branduri Stocuri Produse Comenzi Curs Valutar Filtre si specificatii

Optiuni de editare

Daca faceti click dreapta pe denumirea unei pagini, pe ecran va aparea o lista cu optiuni de editare a paginii respective:

Meniu optiuni editare structurala pagina in CMS E-Media

Acestea sunt:

 • muta mai sus/muta mai jos: aceste optiuni va permit sa schimbati pozitia paginii in meniul din zona publica mutand pagina mai sus sau mai jos;
 • continut:  aceasta optiune va permite accesul la elementele de continut (text, galerie foto etc) ale paginii si editarea acestora;
 • date generale: aceasta optiune va permite vizualizarea si editarea caracteristicilor de baza ale paginii (denumire, rezumat, daca este sau nu vizibila si/sau vizitabila, daca este normala sau generica);
 • metataguri SEO: aceasta optiune va permite editarea informatiilor relevante pentru continutul site-ului, care ajuta motoarele de cautare sa organizeze informatiile cu privire la site-ul dumneavoastra si sa livreze potentialilor vizitatori rezultatele de cautare corecte;
 • phpHEAD: [functie "tehnica", nu este recomandabil sa fie folosita  decat de un programator sau o persoana care stapaneste notiuni de programare];
 • adauga pagina subordonata: aceasta optiune permite adaugarea unei pagini in structura site-ului, subordonata paginii pe denumirea careia s-a dat click dreapta.
 • casete: aceasta optiune permite insertia, direct in zona de continut a paginii, a unui numar nelimitat de casete care se folosesc in general pentru anunturi, oferte, stiri sau orice bloc de continut care trebuie sa iasa in evidenta si cuprind, fiecare: 
  • titlu, 
  • continut text, 
  • denumire link,
  •  linkul propriu-zis si 
  • posibilitatea de ordonare.
 • vizualizeaza: aceasta optiune deschide o fereastra integrata in aplicatia de administrare care permite previzualizarea paginii asa cum apare ea in zona publica;
 • sterge: aceasta optiune permite stergerea paginii; va recomandam sa nu uzati de aceasta posibilitate decat daca aveti siguranta ca intr-adevar nu veti mai avea niciodata nevoie de pagina respectiva. Este de preferat sa restrictionati posibilitatile de vizualizare pentru pagina in cauza decat sa o stergeti definitiv. 

  Aceasta optiune  nu este disponibila daca: 
  • pagina pe care doriti sa o stergeti are pagini subordonate 
  • in pagina exista elemente de programare serverside inserate prin optiunea phpHEAD.

Daca dati click stanga pe denumirea unei pagini, in partea de sus a coloanei din dreapta apar mai multe butoane care va ajuta in administrarea paginii respective.

Aceste butoane corespund optiunilor descrise mai sus.


 

1 - Butonul "Continut" se deschide primul si ofera posibilitatea de administrare a componentelor paginii (schimbarea ordinii componentelor, editarea, stergerea sau adaugarea unei componente).

toate butoanele


La adaugarea unei componente puteti alege tipul componentei...

tipul componentei

...si pozitia acesteia in pagina (daca pagina are mai multe componente).

pozitia acesteia in pagina


De asemenea, pagina respectiva poate fi vizualizata dand click pe linkul din partea de sus a ecranului.

vizualizati dand click pe link


 

Pentru paginile care contin mai multe componente, ordinea acestora din urma poate fi modificata, pot fi editate sau sterse cu ajutorul butoanelor din dreapta lor.

ordinea poate fi modificata, pot fi editate sau sterse

 


2 - La acelasi nivel cu butonul "Continut" se gaseste butonul "Date generale". Dand click pe acest camp vor fi afisate pe coloana din dreapta informatii cu privire la caracteristicile paginii (Link, Titlu, Prezenta in meniu si liste, Rezumat si Pozitie in lista).

date generale


Puteti sa schimbati link-ul paginii in campul corespunzator.


Tipul paginii se alege  intre “Pagina normala” si “Pagina generala”


 

Titlul paginii poate fi creat sau editat prin redactarea acestuia in campul corespunzator.


 

Permalink...


 

Puteti alege prezenta paginii in meniu si daca aceasta este vizitabila sau nu in campul “Prezenta in meniu”.

prezenta paginii in meniu


 

In campul “Prezenta in liste” puteti selecta in ce tipuri de …

Prezenta in liste

 


In campul Rezumat puteti redacta o descriere scurta a continutului paginii.


Campul “Pozitie in lista” va ofera posibilitatea de a alege pozitia paginii.


In cazul adaugarii sau schimbarii unor date ale paginii, salvarea modificarilor se face prin click  pe "Salvare modificari".

Salvare modificari3 - Urmatorul buton pe acelasi nivel este "Metatag-uri SEO" in care puteti face optimizarea pe motoarele de cautare de pe internet pentru o gasire mai rapida prin "cuvinte cheie".

metataguri SEO


In acest camp pot fi completate "Titlul paginii", "Cuvinte cheie" si "Descrierea" site-ului. Dupa completarea datelor salvarea se face prin click pe butonul "Salveaza Modificarile".

submit4 - Dupa butonul "Metatag-uri SEO", pe aceeasi linie , urmeaza butonul "Adauga pagina subordonata", in care puteti introduce o noua pagina subordonata, pe un nivel inferior paginii in care va aflati. Pagina subordonata va necesita introducerea unui Link,Tipul de pagina (normala sau generica), Titlu,"Permalink" si "Prezenta in Meniu", “Prezenta in liste”, “Selectare detaliata”, Rezumat si “Pozitie in lista", ca si in cazul butonului Date Generale .

adauga pagina subordonata


Dupa introducerea tuturor datelor privind noua pagina, aceasta poate fi adaugata prin click pe butonul "Adauga pagina".

Adauga pagina

 5 - Urmatorul buton este “Casete”, in care pot fi introduse diferite casete in interiorul site-ului.

casete


Puteti introduce o noua caseta prin accesarea butonului Adauga Caseta.


Dupa accesarea butonului se va deschide o fereastra in care veti completa informatii despre noua caseta.

In primul camp, completati cu Titlul casetei.

In zona Corp caseta, puteti introduce text , imagini, link-uri si cod html. 

 


Urmeaza introducerea Link-ului si a URL-ului unde va duce linkul. Acesta va fi afisat sub continutul introdus in Corp caseta.


Campul “Target” va ofera posibilitatea de a alege modul in care noua caseta se va deschide: in aceeasi pagina sau intr-o pagina noua.

Prin campul “Status” puteti opta daca doriti caseta sa intre activa sau inactiva.

Orice modificare a casetei poate fi salvata dand click pe butonul “Salveaza modificari”.


Dupa introducerea mai multor casete, puteti modifica ordinea acestora, puteti schimba continutul casetelor sau le puteti sterge folosind butoanele din dreapta lor.

editare casete6 - Urmatorul buton este PHP Head.

PHP Head7 - Ultimul buton este “Sterge pagina”.

sterge imaginea


 Este necesara bifarea unui camp pentru confirmarea stergerii, dupa care dati click pe “Submit”.

sterge pagina


O pagina ce contine pagini subordonate, casete sau elemente de programare server-side nu poate fi stearsa si veti primi urmatorul mesaj:

sterge pagina cu subordonate 

 

 


Copyright © 2019 E-MEDIA

Web Design Bucuresti